Österrikes viner

Artisan Wines i Burgenland är en av Österrikes uppåtgående stjärnor.

Vingården ligger vid den natursköna sjön Neusiedlersee, bara ett par km
från gränsen till Ungern. Här råder ett kontinentalt, varmt klimat som är
idealiskt för vinproduktion.

Österrike har senaste åren blivit ett av Europas intressantaste länder, när
det kommer till kvalitetsviner. Det är också fortfarande mycket prisvärda viner.

Burgenland är känt för sina fylliga röda viner, men här odlas även många druvsorter för vitt vin.

Nu har även du chansen att pröva en rad spännande och goda viner från Österrike!

Om Artisan Wines:

Burgenland ligger i östra delen av Österrike och har en lång gemensam gräns med Ungern.
Här hittar vi den berömda och vackra sjön Neusiedlersee. Området har ett kontinentalt, varmt klimat, idealiskt för vinproduktion. 
Här produceras ett brett spektrum av kvalitetsviner, från framstående vita viner och fylliga röda viner till en imponerande samling
nobla söta viner.

Artisan Wines ägs och drivs av den sympatiska Franz Schneider och hans fru Ulrike Schmid. De har bägge gedigen kunskap inom 
Oenologi (läran om vin). Franz har även arbetat med vin i Italien, Tyskland, Sydafrika samt flera andra gårdar i Österrike.

Den 5 hektar stora vingården ligger i den lilla byn Halbturn bara 2 km från den ungerska gränsen och man gör både rött, vitt, rosé
och s k Perlwein (mousserande). Det som kännetecknar Franz viner är dels att han aldrig ger avkall på kvalitén, men också att han
gärna experimenterar med nya druvsorter och blandningar.

Beställ gärna våra blandlådor ”Prova på Österrike” om du vill göra en annorlunda vinprovning.

FACEBOOK:

👉Nu är lagret påfyllt med PostHouse viner igen! Beställ innan helgen så har ni vinerna innan Midsommar.🚚 ... See MoreSee Less

6 days ago  ·  

View on Facebook

Vad är sulfit?
Något naturligt eller en tillsats?

Att vara astmatiker och vinälskare kan vara dyrt. Är man överkänslig och vill undvika svavlet i vin måste man köpa äldre och därmed dyrare årgångar. Den sulfit, eller svaveldioxid, som finns i allt vin, avtar nämligen ju fler år vinet har på nacken.

Sulfit är ett nödvändigt inslag i alla viner, även ekologiska. Sulfit är nämligen inte bara en tillsats utan något som bildas naturligt under jäsningen. Utan sulfit surnar och missfärgas vinet snabbare vid kontakt med syret i luften, och det blir lättare för bakterier och mögel att utvecklas.

Många tror felaktigt att bara vitt vin innehåller sulfit. Sulfit finns även i rött vin, om än oftast i mindre mängd.
Sulfit finns mer av i bag in box och volymviner men för det mesta mindre av i kvalitetsviner.
... See MoreSee Less

6 days ago  ·  

View on Facebook

Många fantastiska viner från bl.a Sydafrika i sortimentet, men även från Spanien, Italien, Tyskland och Österrike. Beställ på www.tidblomgroup.se #tidblomwines #carliotwines #deliovin ... See MoreSee Less

7 days ago  ·  

View on Facebook

NYHETER